TING DU SKAL VIDE OM DIABETES

Diabetes og fodterapi

både insulinkrævende og ikke insulinkrævende diabetes type 1 og type 2 kan give risiko for følgesygdomme. Det kan f.eks. være føleforstyrrelser eller nedsat blodtilførsel til ben og fødder. Det kan medføre sår, der har vanskeligt ved at hele.

Se efter dine fødder hver dag

Der er derfor en god grund til at holde øje med trykmærker, rødmen, sår og revner på fødderne – de bør ses efter hver dag, også under fodsålerne og mellem tæerne. Hvis der er skader på huden, skal det behandles med det samme og årsagen skal findes.

Konsultationer minds to gange årligt anbefales

Hvis du har diabetes er det en god ide at få regelmæssige fodbehandlinger, hvor fodterapeuten kan undersøge følesansen og fjerner hårdvævsdannelser der giver fejlbelastninger.


Diabetes kan medfører sår der har vanskeligt ved at hele. Derfor skal der årligt udarbejdes en fodstatus til din læge, der er et udtryk for om der udvikles fodsår, med spørgsmål omkring helbredet, test af neuropati og undersøgelser af føddernes status, der på denne måde opdeler patienten i de 4 risikogrupper, som så danner betydning for hvor mange behandlingsydelser man kan få årligt.

57 83 59 16

HUSK SYGESIKRINGSKORT

BOOK EN TID

Warning: Parameter 1 to W3_Plugin_TotalCache::ob_callback() expected to be a reference, value given in /var/www/enivo.dk/fodklinik/wp-includes/functions.php on line 3722